De waan van de dag in het kwadraat. Dat gevoel kennen veel medewerkers die in het proces van een scheiding zitten. Van het blussen van het ene brandje gelijk door naar de volgende, terwijl de vlammenzee langzaam maar zeker groeit. Wat kun je zelf doen in zo´n situatie?

Een scheiding is veel, veel en veel. Er is een enorme stapel praktische zaken die geregeld moet worden. Vaak is ook sprake van stevige conflicten die al een langere tijd spelen. Gooi daar nog een container gevoelens over en roer dat lekker door elkaar. En oh ja, je werk. Dat is waar. Daar moet ook nog wat gebeuren.

Bij Werk&Scheiding zien we wat helpt om je werk te blijven doen. De goede dingen goed doen om door deze periode heen te komen. We noemen het dan ook je anker tijdens deze storm. Hoe kun je dan ervoor zorgen dat je op de been blijft?

Drie gouden tips:

Werk is voor werk

Zorg voor rust en overzicht om je werk te doen. Geen privézaken tijdens je werk. Dus geen geapp met de aanstaande ex-partner, geen gemail met de advocaat/mediator, enz. Daar is je werk niet voor. Sterker nog, het zorgt voor zo veel negatieve afleiding dat je werk er ook nog eens onder gaat lijden. Help jezelf succesvol je werk te kunnen blijven doen. Als er echt iets is, word je wel gebeld.

Een motor heeft goede brandstof nodig om te werken

Zorg dat je qua eten en drinken in ieder geval voor de basics zorgt. Twee stuks fruit is niet zo ingewikkeld, water is overal voor handen en groente is een simpele keuze. “Ik heb geen honger” is geen reden om niet goed voor jezelf te zorgen. Deze marathon ga je niet op lucht uitrennen.

Pauze is essentieel

Lekker de hele dag doorknallen is geen optie als we op de been willen blijven. Je hersenen raken uitgeput. Hierdoor gaat de kwaliteit en effectiviteit van jouw werk achteruit. Dan zit je uitgeblust thuis, terwijl er daar nog een berg aan werk ligt.

Wil je overeind blijven is elk uur een minibreak van een minuut of 5 belangrijk; bakje koffie halen, naar de wc, effe naar buiten, met de voeten op tafel naar buiten staren, etc. Dan nog een langere pauze in de ochtend, lunch en middag en je kunt zelfs thuis nog je schouders eronder zetten.

Je bent het echt waard

Geen geja-maar, geen “dat kan toch allemaal niet” en “mijn situatie is echt anders”. Nee! Gewoon doen. Het is belangrijk dat jij op de been blijft en de goede dingen goed blijft doen. En met deze drie basis tips kom je ver en zul je later trots op jezelf zijn.

Wil je onze gratis download met tips ontvangen? Klik op het plaatje en vraag het aan:

Kunnen we je helpen?

Je kunt natuurlijk ook gelijk in contact komen met één van onze W&S specialisten bij jou in de buurt.

Werk&Scheiding specialisten Nederland
Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist