Ik ga scheiden… en nu?

De zomervakantie is helaas een periode waar het aantal scheidingen piekt in het jaar. De afgelopen periode is al heftig geweest. Nu de kogel door de kerk is, komt er een nieuwe fase aan. Hoe ga je er dan voor zorgen dat je werk het anker is en blijft tijdens dit proces? Een goede start begint met deze tips.

De aanloop

Het komt voor de meeste mensen niet uit de lucht vallen, een scheiding. Er is een al tijd lang spanning en de conflicten worden heftiger en heftiger. Het wordt vaak binnen organisaties vergeten dat in deze periode werknemers al minder presteren. Ze lopen steeds meer op hun tandvlees.

Scheid-vakantie

En dan komt de zomervakantie. De meeste medewerkers kijken al weken zo niet maanden uit naar deze tijd van ontspanning en plezier. Maar dat geldt niet voor de mensen die met relatieproblemen rondlopen. Die zien er juist tegenop.

Je gaat toch maar op vakantie. Want ja, die had je samen al besproken. Met als gevolg dat je nog meer op elkaars lip zit. Uiteindelijk barst de bom. Het gaat niet meer. En dan komt het: scheiden… en nu…?

Wat je moet doen bij scheiding

Scheiden... en nu? Wat moet je allemaal doen als je gaat scheiden? Je komt in een wereld waar je geen kennis van hebt en moet van alles gaan regelen. Dan is het goed om effectief je kennis te vergroten. Dat helpt overzicht te krijgen. Hier zijn een aantal sites die je daarbij helpen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden

https://www.verder-online.nl/

https://www.nibud.nl/onderwerpen/scheiden/

Je werk is jouw anker

Als je nog nooit een echtscheiding hebt meegemaakt is het lastig om te overzien. We merken vaak in onze begeleidingen dat een scheiding gezien wordt als een sprint; lange halen, snel thuis. Het is echter een marathon. Het duurt langer dan je denkt en kost meer dan je hoopt.

Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Doe jezelf een plezier en ontvang onze gratis tips. Ze helpen je op de goede weg:

https://www.werkenscheiding.nl/algemeen/gratis-dowload-tips-scheiding-verzuim/

Is je vakantie al weer voorbij? Zet dan deze tips in:

https://www.werkenscheiding.nl/werknemer/gouden-tips-inzetbaarheid-scheiding/

Goede begeleiding voorkomt ellende

Helaas denken veel mensen dat ze deze periode alleen moeten doorkomen. Het gevoel dit je dit zelf moeten kunnen, zien we vaak terug. Dit is natuurlijk in veel gevallen waanzin. Wat weet je nou van de wet, de mogelijkheden én de gevolgen van bepaalde keuzes?

Goede begeleiding is belangrijk. Maar pas op, de mediationwereld bestaat niet alleen uit kwalitatieve professionals. Ga niet voor zo goedkoop mogelijk, want dat krijg je dan ook. Wat helpt is om te zien of ze bij een register, zoals het MfN, ADR en/of vFAS zijn aangesloten. Het is geen garantie, maar helpt wel eerder kwaliteit te vinden. Het is het geld waard!

https://adr-register.com/search?keyword=&country=nl&type=1390&search=

https://mfnregister.nl/zoek-mediator/

https://www.verder-online.nl/vfas/contact-vfas-advocaat-mediator/

Begeleiding vanuit werk

Nu denk je misschien dat het wel goed komt op je werk. Misschien wel. Maar wat als je meer fouten maakt, de focus begint te verliezen of nog erger dat je nadenkt voor jezelf ziekmelden? Dat wil je echt niet… Ga je dan hulp zoeken? Gun je jezelf een steun in de rug om het werk goed laten gaan tijdens deze storm?

Wat zou een traject van Werk&Scheiding voor jou kunnen betekenen? Een stevig anker:

https://www.werkenscheiding.nl/scheiding-verzuim/

Overige tips scheiden… en nu?

Er zijn diverse sites die je van goede informatie kunnen voorzien. Zo is er bijvoorbeeld Villa Pinedo. Zij zijn er voor kinderen in scheiding. Heel waardevol. Of kijk eens bij Nieuwe Stap; boordevol blogs over scheiden:

www.villapinedo.nl

www.nieuwestap.nl

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist