Een scheiding is een life-event. Het laat de fundamenten van je leven schudden en dat merk je op allerlei vlakken, ook op je werk. Hoe blijf je dan op de been? Download hier gratis tips en doe er je voordeel mee.

Op de been blijven is belangrijk

Het is super belangrijk om stevig in je schoenen te blijven staan tijdens je scheiding. Thuiszitten met burn-out klachten gaat je zeker niet helpen om deze periode op een goede manier door te komen. Je werk gaat daarbij helpen. Uit onderzoek blijkt dat alle goede dingen van je werk bijdragen aan het voorkomen dat jij je ziek gaat melden; structuur, afleiding, focus op andere zaken die wel energie geven, collega’s, salaris en zo nog meer.

Marathon, geen sprint

Mensen in scheiding hebben verschillende manier van aanpakken. De gemene deler zien we terug in het idee dat het een sprint is; alles zo snel mogelijk afronden. En dat terwijl een scheiding meer las een marathon is, minder snel en veel langer. Gemiddeld duur een scheiding tussen knoop door hakken, het proces doorlopen en het een plek hebben gegeven één tot twee jaar. Ga dat maar eens sprintend volhouden.

Veel mensen, veel impact

Meer dan 130.000 werkenden per jaar zitten in dit proces. Een flink deel (20%) geeft binnen een jaar aan met burn-out klachten rond te lopen. Onderzoek laat zien dat deze groep 45% langer thuiszit bij een ziekmelding. Het is dus geen dingetje, zo’n scheiding.

Jij kunt zelf veel

Omdat een scheiding op zo veel vlakken iets met je doen, hebben we een download met tips ontwikkeld die jou op verschillende manieren kunnen gaan helpen: bij je werk, jouw fitheid, de kwaliteit van slapen en voeding. Simpel en gemakkelijk toe te passen.

Gelijk aanvragen

Denk je nu: “Ja, maar zo erg is het nog niet.” Mooi! Dan ben je precies op tijd om aan de slag te gaan. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Vul het contactformulier in en ontvang vandaag nog jouw tips.

Print het twee keer uit en hang het op: eentje thuis op de koelkast of wc en eentje op je werk. Actie in de tent 😊

Je kunt het natuurlijk ook ontvangen als je het aan een vriend(in) of collega wilt geven. Dat zal zeker gewaardeerd worden.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Kunnen we je verder helpen?

Je kunt natuurlijk ook gelijk in contact komen met één van onze W&S specialisten bij jou in de buurt.

Team Werk&Scheiding

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist