“Niet weten wat te doen, maar doen wat je weet.”

Je bent als hr-adviseur, leidinggevende of verzuimprofessional en op zoek naar begeleiding voor een medewerker.

Dan ben je op de goede plek.

Het werk als anker tijdens een storm

We maken gebruik van een sterke combinatie van persoonlijke vraagstukken van de medewerker, stevige fundamenten en het gestructureerd bouwen aan veerkracht en nieuwe oplossingsgerichte vaardigheden.

We hebben vier vertrekpunten voor onze aanpak tijdens én na een scheiding:

Vier niveaus Werk & Scheiding

Preventief niveau 1:
Er is roze verzuim; een niet zichtbaar productiviteits- of verzuimprobleem.

Onze oplossing: de laagdrempelige Fundament training Werk&Scheiding. De medewerker investeert actief in kennis, mindset en gedrag om de eigen inzetbaarheid preventief te versterken. De combinatie van interactieve sessies samen met de individuele intake, het praktische werkboek en wekelijkse reminders werken we aan het fundament. Voorkomen is beter dan genezen. Zo simpel is het.

Preventief niveau 2:
burnout klachten bij scheidingEr is kort frequent verzuim en/of de kwaliteit van werk staat onder druk.

Dit pakken we aan met ons medium traject; Kort&Krachtig. Deze is live, online of hybride sessies onder begeleiding van een van onze ervaren W&S specialisten. Het is kortdurend en effectief bij de vitaliteitsvraag van dit niveau. Een doelgerichte interventie inzetten wordt steeds urgenter.

Preventief niveau 3:
Een medewerker heeft energie- en spanningsklachten. Productiviteit en inzetbaarheid zijn een probleem en langdurig verzuim ligt op de loer.

Wat wij aanraden, is het Totaal traject met live, online of hybride sessies begeleidt door een specialist Werk&Scheiding. De leidinggevende of Hr-adviseur heeft een actieve rol om het proces tot een optimaal resultaat te komen. Er is geen tijd te verspillen. Neem nu actie om langdurig verzuim te voorkomen!

Re-integratie; de werknemer heeft zich ziekgemeld

Onze re-integratie is afgestemd traject om een werknemer energiek en productief weer op de werkvloer te krijgen. Kijk hier verder.

werk geeft houvast bij scheidingNu in actie komen, betekent vóórkomen

Op welk niveau de medewerker ook zit, neem simpel en vrijblijvend contact op. We komen snel met je in contact.

Met onze ervaring en expertise sluiten we snel aan met een passend antwoord.

Mail direct naar info@werkenscheiding.nl, bel met 06-45006741 of stel je vraag simpel via het onderstaande contactformulier.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.