Wist je dat? Eigen regie

Wist je dat? In de reeks Wist je dat? zet ik stukjes praktijk in de schijnwerper ter inspiratie. Deze keer gaat het over eigen regie.

De overtuiging dat medewerkers goede beslissingen kunnen nemen in het belang van zichzelf én hun organisatie groeit. Door hier ruimte aan te geven, krijgen medewerkers meer grip op hun autonomie, relatie en competentie; de drie voorwaarden voor duurzame inzetbaarheid.

Een gevolg hiervan is dat werknemers meer mogelijkheden krijgen om zelf proactief aan de slag te gaan, zoals deze twee voorbeelden over de inzet van Werk&Scheiding:

*Een organisatie werkt met persoonlijke ontwikkelingsbudgetten. Het traject Werk&Scheiding Verzuimpreventie is geoormerkt als ondersteuning dat hieruit betaald mag worden. De leidinggevende en HR zijn op de hoogte en blijven dat tijdens het verloop van het traject.

*Een andere organisatie werkt met een vitaliteitsportaal. Hierin zijn verschillende trajecten en interventies opgenomen die duurzame inzetbaarheid ondersteunen. Medewerkers kunnen hier op eigen initiatief gebruik van maken, zonder medeweten van leidinggevende of HR.

Uit deze twee voorbeelden spreekt het vertrouwen dat een werknemer goede keuzes kan maken. Een combinatie van vrijheid en verantwoordelijkheid; de basis voor eigen regie.

Wil je meer weten over wat een medewerker in echtscheiding meemaakt, waarom de producitiviteit terugloopt, wat de gevolgen zijn voor leidinggevende & team en wat je kunt doen om uitval of zelfs burn-out te voorkomen? Neem dan deel aan de online kennissessie Werk&Scheiding.