Werk&Scheiding 2 mei op tv bij De Nieuwe Economie van RTL Z

Eind maart was het zo ver. De voorbereidingen, om Werk&Scheiding op tv bij de Nieuwe Economie van RTL Z te kunnen gaan zien, waren klaar. De posters waren gemaakt, ik had de werkboeken klaargelegd, mijn teksten bedacht. Op locatie werd de camera in positie gebracht en spraken we alles nog een keer door. Alles was klaar om te starten.

Ik was behoorlijk zenuwachtig, kan ik je vertellen. Het is één ding om alles te ontwikkelen, acquisitie-gesprekken te voeren, kennissessies te geven, trajecten te begeleiden en andere Werk&Scheiding specialisten op te leiden. Het is een heel ander ding om vlot en helder voor een camera je verhaal te doen… zonder uhhhs en haperingen.

De cameraman had super goede ideeën en dat maakte het allemaal een stukje gemakkelijker. Ook de waardevolle input van Marielle Bruggeman hielp enorm. Gewoon jezelf zijn voor een camera gaat niet vanzelf, maar is uiteindelijk prima gelukt.

We hebben ook nog een stuk in de buitenlucht opgenomen. Dat geeft echt een mooie extra laag aan het item.

Toen mijn pratend deel van de takes erop stond, gingen we de scènes met begeleiding en presentatie opnemen. Dat was simpel. Niet meer nadenken, maar in de doe-stand gaan.

Na een ruwe edit en wat puntjes op de i, is het zondag 2 mei om 15.30 zover. Dan is het item over Werk&Scheiding te zien bij De Nieuwe Economie op RTL Z (www.denieuweeconomie.tv).

Kijk hier verder naar andere interessante artikelen en blogs.