Werk&Scheiding is ook waardevol voor een leidinggevende

Een scheiding is een life-event met een grote impact op het welzijn van een werknemer. Daarmee heeft het ook gevolgen voor de productiviteit van een team én zeker van de teamleider. Als werkgever is het van belang om de inzetbaarheid van allemaal te waarborgen. Door de bijzondere vraagstukken die een scheiding met zich meebrengt, is toegang tot inhoudelijke expertise wat het verschil maakt. Want er komt onbedoeld aardig wat extra op het bordje van een leidinggevende met een teamlid in scheiding. Een Werk & Scheiding specialist is daarom, naast de medewerker, ook waardevol voor de leidinggevende. Begeleiding ontlast en helpt een beter resultaat op een slimme manier te bereiken. Hoe werkt dat?

Interventie is logisch

We snappen allemaal waarom je als werkgever jouw werknemer zou willen ondersteunen. Het omgaan met de emotionele en praktische uitdagingen die een relatiebreuk met zich meebrengen kan langdurig verzuim voorkomen. Deze collega kan zich namelijk beter concentreren op het werk, maakt minder fouten en de productiviteit blijft op peil. Het draagt bij aan de inzetbaarheid; win-win.

Impact op leidinggevenden

Scheiding medewerker ook effect op teamleiderEen Werk&Scheiding specialist is in dit proces ook van belang voor een teamleider. Geen overbodige luxe, want volgens onderzoek van Kronos verlaagt de productiviteit van een leidinggevende door verzuim binnen een team met 17%.

Ook de tijd die een medewerker aan preventieve begeleiding en ondersteuning van een leidinggevende vraagt, kan tot een disbalans leiden. De teamleider is te vaak ad hoc en te lang met deze medewerker bezig en komt zo slechter toe tot het eigen werk. Dit kan het hele (werk)proces negatief gaan beïnvloeden. Een onwenselijke situatie.

Invloed op continuïteit

Het is voor een teamleider belangrijk om te weten op welke manier je een werknemer tijdens een proces van scheiding op de werkvloer kunt ondersteunen. Maar ook weten wat bij de medewerker hoort en wat in het Werk&Scheiding traject. Dat geeft handelingskracht die beiden helpt.

Zo krijg je actief invloed op het vermogen van een organisatie om belangrijke activiteiten op lange termijn voort te zetten. De W&S specialist helpt hierbij door het voorzien van tips en advies over hoe je het beste kunt omgaan met een medewerker in dit specifieke proces. Dit kan variëren van het geven van praktische steun, maar ook met het vinden van maatwerk oplossingen.

Klankbord voor betere balans

De specialist kan ook fungeren bij de helikopter-view van een leidinggevende. Het kan soms knap lastig zijn om een goede balans te vinden tussen het ondersteunen van een teamlid en het waarborgen van de inzetbaarheid. Dan is een onafhankelijke blik bij het vinden van de juiste aanpak een welkome aanvulling en kan ruis door de Werk&Scheiding specialist weggehaald worden. Zo zorg je ervoor dat een collega zich op de werkvloer gesteund voelt én de productiviteit van het bedrijf behouden blijft.

Meer dan een traject medewerker

Kortom, een Werk&Scheiding specialist kan veel meer betekenen dan alleen de werknemer ondersteunen bij het omgaan met een scheiding. Het werk van een specialist is ook waardevol voor leidinggevende met een teamlid in scheiding. Zo zorg je voor een goede balans tussen het welzijn van de medewerker, teamleider én een effectieve bedrijfsvoering van het bedrijf.

Neem direct contact op om te ontdekken hoe wij kunnen ondersteunen bij het voorkomen van verzuim als gevolg van scheiding.

Kijk verder naar de drie niveaus van verzuimpreventie en onze bijbehorende oplossingen.

Of neem binnenkort deel aan onze Powersessie Werk&Scheiding; binnen één uur weet je alles!

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist