Een scheiding is een life-event met een grote impact op het welzijn van een werknemer en daarmee ook op de productiviteit van een bedrijf. Als werkgever is het van groot belang om duurzame inzetbaarheid te waarborgen. Door de vraagstukken die een echtscheiding met zich meebrengt, is specifieke kennis van groot belang. Een specialist die ook de leidinggevende coacht is dan erg waardevol. Hoe werkt dat?

Interventie is logisch

We snappen allemaal het idee dat je als werkgever jouw werknemer ondersteunt bij het omgaan met de emotionele en praktische uitdagingen die een realtiebreuk met zich meebrengt. Deze collega kan zich beter concentreren op het werk en daardoor blijft de productiviteit op peil. Het draagt bij aan de vitaliteit.

Impact op leidinggevenden

Een Werk&Scheiding specialist kan als klankbord van een teamleider helpen bij het voorkomen van langdurig verzuim. Dat is geen overbodige luxe, want volgens onderzoek van Kronos verlaagt de productiviteit van een leidinggevende door verzuim binnen een team met 17%. Dat wil je als organisatie natuurlijk niet.

Invloed op continuïteit

Het is voor een teamleider belangrijk om te weten op welke manier je een werknemer tijdens een proces van scheiding op de werkvloer kunt ondersteunen. Daarmee krijg je actief invloed op het vermogen van een organisatie om belangrijke activiteiten op lange termijn voort te zetten. De W&S specialist helpt hierbij door het voorzien van tips en advies over hoe je het beste kunt omgaan met een medewerker in dit specifieke proces. Dit kan variëren van het geven van praktische steun, maar ook met het vinden van maatwerk oplossingen.

Klankbord voor betere balans

De specialist kan ook fungeren bij de helikopter-view van een leidinggevende. Het kan soms knap lastig zijn om een goede balans te vinden tussen het ondersteunen van een teamlid en het waarborgen van de continuïteit. Dan is een onafhankelijke blik bij het vinden van de juiste aanpak een welkome aanvulling. Zo zorg je ervoor dat een collega zich op de werkvloer gesteund voelt én de productiviteit van het bedrijf behouden blijft.

Meer dan een traject

Kortom, een Werk&Scheiding specialist kan veel meer betekenen dan alleen de werknemer ondersteunen bij het omgaan met een scheiding. Deze specialist coacht ook de leidinggevende bij het begeleiden van de medewerker. Zo zorg je voor een goede balans tussen het welzijn van de medewerker, teamleider én een effectieve bedrijfsvoering van het bedrijf.

Neem contact op met onze W&S specialist bij jou in de buurt om te ontdekken hoe wij kunnen ondersteunen bij het voorkomen van verzuim als gevolg van scheiding. Of kijk verder naar de drie niveaus van verzuimpreventie en onze bijbehorende oplossingen.

Nieuwsgierig naar onze oplossingen? Kijk dan hier verder:

Je kunt natuurlijk ook gelijk in contact komen met één van onze W&S specialisten bij jou in de buurt.

Werk&Scheiding specialisten Nederland
Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist