Het boemerang effect van een ziekmelding bij scheiding

Waarom helpt het werk zo goed om verzuim te voorkomen bij een echtscheiding? En hoe veranderen ze in nadelen als iemand zich ziek meldt? Lees hoe een ziekmelding met een scheiding hulpbronnen op de werkvloer met een boemerang effect in obstakels kunnen veranderen.

Werk voorkomt verzuim bij scheiding

TNO onderzoek Werk&ScheidingWerk heeft een positief effect op je duurzame inzetbaarheid bij scheiding. Je werk kan namelijk helpen om meer afstand te nemen tot de stressvolle situatie, zoals een echtscheiding. Bovendien zijn er extra hulpbronnen in te zetten, zoals bijvoorbeeld collega’s die helpen het werk te organiseren en af te krijgen (Du, 2018; Ten Brummelhuis & Bakker, 2012)

Daarentegen laat onderzoek ook zien dat te veel vrije tijd juist een averechts effect heeft op je werk. Zo is er studie gedaan naar de invloed van levensgebeurtenissen op onder andere werkbetrokkenheid en werkprestatie. Hierin komen aanwijzingen boven dat het langdurig overdenken van een scheiding zoveel energie en cognitieve bronnen kost, dat er weinig psychologische bronnen overblijven voor het bevlogen blijven uitvoeren van het werk (Bakker, Du, & Derks, 2019)

Boemerang op werkvloer

Wij merken dat we veel gebruik kunnen maken van meer positieve aspecten vanuit het werk. Zo helpt de structuur van een werkweek. Het team geeft ondersteuning op persoonlijk én praktisch Je bent gefocust op iets anders dan de stress van thuis. Je voelt dat je een bijdrage levert. Het werk is belangrijk en je wilt dat zo goed mogelijk blijven doen.

Nadat iemand zich heeft ziek gemeld, blijken deze ondersteunende eigenschappen van het werk vaak weg te gevallen. Het werk biedt geen afleiding meer, maar is iets waar je als een berg tegenop ziet. Collega’s hebben hun functie als hulpbron voor een groot deel verloren en vormen nu een energielek die je er niet meer bij kunt hebben. De structuur van een werkweek geeft geen steun, maar wordt eerder als een enorme ballast gevoeld. Het thuiszitten heeft mensen in rondjes laten denken, waardoor bijvoorbeeld slaap en energie nog verder verslechterd zijn. Werk is niet meer belangrijk geworden.

Het boemerang effect bij ziekmelding

Hoe vroeger, hoe beter

In ons artikel de drie niveaus van verzuimpreventie bij scheiding geven we handvatten om vroegtijdig medewerkers te helpen investeren in de kracht dat werk mee zich meebrengt. Zo voorkom je dat deze superpowers later uiteindelijk in een boemerang veranderen.

Pilot vroegtijdige versterking veerkracht scheiding

We zijn op zoek naar organisaties die met onze pilot vroegtijdige ondersteuning medewerkers in scheiding willen meedoen. Werk jij bij een bedrijf met lef? Kijk dan hier verder.

Je kunt natuurlijk ook gelijk contact opnemen als je andere vragen hebt. We komen snel bij je terug. Mail direct naar info@werkenscheiding.nl of bel met 06-45006741.

Je kunt natuurlijk ook het onderstaande contactformulier gebruiken.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist