Haar energie was langzaam aan teruggelopen. Het werk werd een ‘moetje’. Het was zelfs zo ver gekomen dat ze voor 50% ziek was gemeld.
Er moest wat gebeuren.
In een traject Werk&Scheiding heeft je werk een belangrijke plaats.
Het is de plek waar je afleiding hebt, waar je zinvol bent, wat je structuur geeft, waar je samenwerkt en lacht. Waar je je salaris verdient.
Allemaal heel belangrijk tijdens een scheiding.
In één van de sessies liepen we samen door de werkprocessen. Al snel bleek dat er per dag werkzaamheden bij zaten die regelmatig terug kwamen. Ze hadden qua inhoud veel overeenkomsten.
Daar viel simpel winst te behalen door een aantal formats te maken. Ze moesten gemakkelijk aan te passen zijn aan de verschillende situaties, robuust in opzet.
Ze ging ermee aan de slag.
De investering leverde haar zo’n 30 minuten per dag op.
Die tijdwinst zette ze om in kleine pauzes tussendoor. Zo ging haar energie en de kwaliteit van het werk weer omhoog. Het plezier ook, trouwens.
Deze ervaring heeft ze gedeeld met haar team. Die werden enthousiast en hebben de formats en de tijdwinst overgenomen.
Hoe gaaf is dat?
Tips:
Neem deze week een uur de tijd om samen met een collega jouw dagelijkse werk door te lopen. Waar zitten quick wins; slimme acties die tijd of kwaliteit opleveren?
Neem per dag vaker pauzemomenten. Tijdens een scheiding is je energie beperkt en kostbaar. Ga er voorzichtig mee om. Vaker een korte pauze voorkomt fouten en helpt focussen.
Zoek je cirkel van invloed op. Waar kun je vandaag het positieve verschil maken? Richt je daar vooral op.
Duurzame inzetbaarheid tijdens een scheiding is heel belangrijk op de werkvloer. Onze Werk&Scheiding specialisten helpen organisaties en hun medewerkers zonder verzuim door deze periode heen te gaan.
Op verschillende gebieden draait een medewerker in scheiding zelf aan de knoppen, leert nieuwe proactieve vaardigheden en zet deze in. Zo blijft hij/zij niet alleen op de been, maar zullen deze kennis en vaardigheden later op andere manier bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid. Een investering in het nu én de toekomst dus.
Ben je benieuwd naar onze preventieve aanpak? Lees hier hoe we dat aanpakken.