“De goede dingen goed doen.”

Je bent een hr-adviseur, leidinggevende of verzuimprofessional. En je bent op zoek naar begeleiding voor de re-integratie van een werknemer, waarbij de scheiding een rol bij het verzuim speelt.

Dan ben je op de goede plek.

Re-integratie bij scheiding

Werknemer met relatiebreuk burn-out

Re-integratie van een werknemer, waarbij de scheiding een rol speelt, is extra complex. Dit life-event heeft over langere tijd zo’n grote impact op de medewerker gehad, dat werken op dit moment niet meer lukt. Logisch dat voor de weg terug naar de werkvloer dan nog een andere expertise nodig is.

TNO cijfers verzuim bij scheidingTe lang doorgegaan

Vaak overschatten medewerkers in scheiding hun eigen veerkracht te lang en onderschatten daarnaast de grootte van impact van de situatie.

Daarom is het niet gek dat 20% van de medewerkers in scheiding binnen één jaar aangeeft met burn-out klachten rond te lopen (TNO 2021)

De ontstane situatie is er niet ineens. Het heeft een opbouw van vaak maanden tot soms jaren.

In deze periode heeft de medewerker de uitputtingsslag uiteindelijk verloren en zich ziek gemeld. Een verschrikkelijk moment voor de werknemer, in een toch al erg roerige periode. Daarnaast is het vaak ook een gevoelig verlies voor het team en de werkgever.

Expertise scheiding essentieel

Re-integratie in combinatie met een relatiebreuk vraagt om extra expertise. Al onze W&S specialisten hebben ruime kennis en ervaring met dit proces. Onze deskundigheid op dit gebied is essentieel voor het laten slagen van een re-integratie traject.

Via herstel terug naar de werkvloer

Het herstellen van energie, omgaan met stressoren en investeren in zelfzorg is erg belangrijk voor de weg terug naar de werkvloer.

In de verschillende fasen maken we gebruik van een sterke combinatie van persoonlijke vraagstukken samen met stevige fundamenten op het gebied van herstel en mindset. We bouwen gestructureerd aan veerkracht en nieuwe oplossingsgerichte vaardigheden. Dit leidt uiteindelijk tot een goede re-integratie terug naar eigen werk.  

Re-integratie bij overspanning en burnout Werk & Scheiding fase 1Fase 1 Acceptatie, stressmanagement en zelfzorg

In deze fase werken we tijdens de sessies praktisch samen met de medewerker. Deze periode gebruiken we om op diverse vlakken vooruitgang te boeken.

Denk hierbij aan een mix van psycho-educatie en omgaan met stress door ontspanningsoefeningen, waaronder ademhalingstechnieken. Daarnaast is energiemanagement van groot belang. Samen investeren we in de kwaliteit van slaap, voeding, beweging, ontspanning en mindset.

De inhoud wordt afgestemd op het niveau van de vitaliteit en veerkracht van de medewerker. Het is afhankelijk van diverse factoren hoe lang deze fase duurt.

Fase 2 Terug naar de werkvloer

Als fase 1 succesvol is afgerond, gaat fase 2 van start. Hiervoor maken we gebruik van onze beproefde W&S vervolgaanpak. Deze zorgt voor het positieve momentum naar de werkvloer.

Vanuit de eerste succesvolle stappen zal het vervolg vorm gegeven worden. Hierbij zullen de medewerker, de bedrijfsarts, de leidinggevende of hr-adviseur samen tot een logische opbouw van de werkzaamheden komen.

De medewerker in scheiding binnen drie maanden weer op de werkvloer; daar gaan we voor!

Re-integratie bij scheiding met Werk & ScheidingSamen naar herstel

Wij nodigen je uit om samen met ons te werken aan een volledig en duurzaam herstel. Door de complexe relatie tussen burn-out en relatiebreuk te erkennen en aan te pakken, gaan we samen voor mooi resultaat de volledige re-integratie van de werknemer tijdens of na een scheiding.

Wij staan klaar om te helpen bij het herstelproces.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle samenwerking. Dat kan simpel via het onderstaande contactformulier of door direct te mailen naar info@werkenscheiding.nl 

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.