Podcast Werk&Scheiding Yorick Saeijs met Joost de Kruijter

Joost de Kruijter voor de opnames met Yorick Saeijs

Op woensdag 14 april was het zo ver. Joost de Kruijter, podcaster van Mens en Werk, kwam bij me langs voor de gepland podcast over Werk&Scheiding.

Joost pakte op zijn gemak de spullen uit en zette alles klaar. Ik verzorgde de koffie en daarna waren ze klaar om te beginnen.

Ik had een aantal richtvragen van te voren ontvangen ter voorbereiding. Het mooie van een podcast is dat je eigenlijk niet weet waar je allemaal langskomt.

Ik heb eerder een podcast mogen doen en dat merkte ik. Ik was een stuk relaxter en veel minder bewust van alles wat ik zei en deed.

Joost vertelde me dat hij later de overbodige uhs en versprekingen eruit ging halen. Mooi! dan hoef ik me daar ook niet druk om te maken.

We begonnen bij mijn keuze voor de opleiding tot leerkracht, de Pabo. Dat vond ik erg leuk om via die weg langs mijn professionele leven te gaan, om vervolgens bij Werk&Scheiding te eindigen.

Joost hield me scherp met af en toe een vraag. Daarnaast liet hij me lekker losgaan. Het was weer erg leuk om te doen.

De podcast zal waarschijnlijk ergens in mei/juni klaar zijn. Ik kijk er nu al naar uit.

Wil je meer lezen over ervaringen, tips en inzichten rondom duurzame inzetbaarheid en Werk&Scheiding? Lees dan onze andere artikelen.