Kennissessie Werk&Scheiding

Voorkom (onnodig) verzuim bij werknemers in scheiding

Datum: vrijdag 31 mei 2019

Doelgroep: HRM, teamleiders, bedrijfsartsen en bedrijfsmaatschappelijk werkers

Veel werknemers

Per jaar scheiden er meer dan 70.000 mensen. Het is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die je kunt meemaken. Logisch dat de gevolgen ervan op de werkvloer merkbaar zijn. Uit onderzoek van TNO blijkt dat het ziekteverzuim bij medewerkers in scheiding tijdens deze periode verdubbelt.

Effecten op kwaliteit werk

Wat zijn de gevolgen van scheiding op het functioneren van de werknemer? Tijdens de kennissessie Werk&Scheiding kom je te weten welke effecten er fysiologisch optreden en wat deze doen met de productiviteit en de organisatie.

De werkelijke kosten van ziekteverzuim bij echtscheiding

Met een goed inzicht in de directe en indirecte kosten, die gemaakt worden als een werknemer vastloopt, kunnen er betere keuzes gemaakt worden door de organisatie. De optelsom zal je verbazen.

Voorkom onnodig medicaliseren

Hoe kun je voorkomen dat je medewerker uitvalt door echtscheiding? Je krijgt handreikingen hoe je op een goede manier in kunt laten zetten op preventie. Daarnaast hoor je wat oplossingen zijn om ziekteverzuim bij echtscheiding te minimaliseren. Zo kan voorkomen worden dat het traject onnodig medicaliseert.

Datum: 22 februari

Tijd: inloop 8.45 – start 9.00-10.30

Locatie: ‘t Klooster, Jack van Gilsplein 1, Bavel

Kosten: gratis

Deelnemen? Meld je hieronder aan.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht