Kennissessie Werk&Scheiding

Voorkom (langdurig) verzuim bij werknemers in scheiding

Datum: vrijdag 17 januari 2020

Doelgroep: HR-adviseurs, teamleiders, casemanagers verzuim, bedrijfsmaatschappelijk werkers (Deze kennissessie is geaccrediteerd bij Registerplein) en geïnteresseerden in de opleiding Werk&Scheiding-coach

Veel werknemers

Per jaar scheiden er meer dan 70.000 mensen en is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die je kunt meemaken. Logisch dat de gevolgen ervan op de werkvloer merkbaar zijn. Uit onderzoek van TNO blijkt dat het ziekteverzuim bij medewerkers in scheiding tijdens deze periode verdubbelt.

Effecten op kwaliteit werk en team

Wat zijn de gevolgen van scheiding op het functioneren van de werknemer? Tijdens de kennissessie Werk&Scheiding kom je te weten welke effecten er fysiologisch optreden en wat verzuim doet met de productiviteit van de werknemer. Daarnaast wordt duidelijk wat verzuim of re-integratie met team én de teamleider doet.

De werkelijke kosten van ziekteverzuim bij scheiding

Met een goed inzicht in de directe en indirecte kosten, die gemaakt worden als een werknemer vastloopt, kunnen er betere keuzes gemaakt worden door de organisatie. De optelsom zal je verbazen en de noodzaak voor preventie en snelle re-integratie helder maken.

Voorkom onnodig medicaliseren

Hoe kun je voorkomen dat je medewerker uitvalt door scheiding? Je krijgt handreikingen hoe je op een goede manier in kunt laten zetten op verzuimpreventie en 1e spoor. Daarnaast hoor je wat oplossingen zijn om ziekteverzuim bij scheiding te minimaliseren en hoe voorkomen kan worden dat het traject onnodig medicaliseert.

Datum: 17 januari 2020

Tijd: inloop 8.45 – start 9.00-10.30

Locatie: ‘t Klooster, Jack van Gilsplein 1, Bavel

Kosten: Je bepaalt zelf na afloop wat jij de kennissessie waard vond. Waardebepaling achteraf wordt dat genoemd. Voor dat bedrag ontvang je de factuur.

Deelnemen? Schrijf je hier in.