Werk voorkomt verzuim bij scheiding

We zien het nog te veel. “Neem maar even de tijd om bij te komen. Pak even een week of twee om op te laden en de boel weer op de rit te krijgen.” Vrije tijd leidt eerder tot verzuim bij scheiding en andere relatiebreuken dan dat het helpt voorkomen. Hoe zit dat in elkaar?

Tegenstrijdig effect

Tijdens een scheiding is veel vrije tijd pittig. Het is een periode dat je de kinderen moet missen. Nog erger is de hoeveel tijd om na te denken.  We zien dat zowel vakanties als (on)betaald verlof een negatieve impact heeft op medewerkers in scheiding. Ze zien er vaak als een berg tegenop. Ze hebben nog geen modus gevonden om deze tijd op een andere manier in te vullen. Dat heeft uiteindelijk  weer consequenties op de werkvloer.

Goed bedoeld, slecht gevolg voor verzuim

Werk voorkomt verzuim bij scheidingGoed bedoelde acties vanuit teamleiders om “even de tijd te nemen om op adem te komen” blijken geen effectieve manier te zijn om uitvallen te voorkomen. Uit onderzoek komt naar voren dat veel vrije tijd zonder een doel leidt tot langdurig overdenken van die scheiding.

Je kunt je er misschien wel iets bij voorstellen; bakken met tijd en geen plan om doelgericht actie te ondernemen. Mensen komen tot weinig. Echter gaat het er in het hoofd heel hard aan toe. Alle mogelijke scenario’s passeren de revue. Veel beren op de weg en hoe deze beren mogelijk aan te pakken. Maar het blijft vooral bij overdenken. Dit kost zo veel energie en cognitieve bronnen dat er uiteindelijk weinig psychologische ruimte overblijft om bevlogen je werk te doen (Bakker, Du & Derks, 2019).

Veel ruimte in tijd, bijvoorbeeld een vakantie, heeft dus een negatief effect op werknemers.
Vandaar dat het vaak bij terugkomst niet beter gaat met deze medewerker; niet extra uitgerust, niet opgeruimder, geen kleinere to do lijst. De (over)belasting is immers gewoon doorgegaan. Niks bijgetankt of fris in de bovenkamer. Het werk is blijven liggen of zelfs verder opgestapeld. Enige weken later meldt deze collega zich dan alsnog ziek.

Afstemmen bij scheiding is beter

Waarom is het zo belangrijk dat werknemers in scheiding blijven werken en geen of beperkt (on)betaald verlof opnemen of te lang vakantie hebben? Werk helpt afstand te nemen tot de stressvolle situatie, je focus te verleggen naar iets anders. Daarnaast zijn er extra hulpbronnen aanwezig in de vorm van collega’s die ook weer helpend zijn (Du, 2018).

Dus stem liever de inhoud en hoeveelheid van het werk af op de draagkracht van de medewerker. Bekijk samen wat (mentale) ruimte geeft in taken of in tijd. In het werk zitten zo veel facetten die een werknemer in scheiding ondersteunen. Neem dat niet af, maar benader het vanuit het idee wat wel kan. Iemand blijft productief en zo voorkomt werk verzuim bij scheiding.
 
Lees ook ons artikel in de Intermediair over de zin en onzin van verlof bij scheiding 
Of neem deel aan onze Powersessie Werk&Scheiding op 1 december. Gratis en inspirerend; maak van onze expertise jouw kracht.
Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist