Werk voorkomt verzuim bij scheiding

Tijdens een scheiding zijn vakanties of vrije veel tijd pittig. Het is een periode dat je de kinderen moet missen. Nog erger is de hoeveel ruimte om na te denken. Dat heeft namelijk consequenties voor het verzuim.We zien dat zowel vakanties als (on)betaald verlof een enorme impact heeft op medewerkers in scheiding. Ze zien er vaak als een berg tegenop. Vakanties in eerste instantie omdat ze de kinderen dan een langere tijd moeten missen en ze nog geen modus hebben gevonden om deze tijd op een andere manier in te vullen.

Goed bedoeld, slecht effect

Ook goed bedoelde acties vanuit teamleiders om “even de tijd te nemen om op adem te komen” blijken geen effectieve manier te zijn om (langdurig) verzuim te voorkomen. Uit onderzoek komt naar voren dat veel vrije tijd zonder een doel leidt tot langdurig overdenken van die scheiding. Je kunt je er misschien wel iets bij voorstellen; bakken met tijd en geen plan om doelgericht actie te ondernemen. Mensen komen tot weinig. Echter gaat het er in het hoofd heel hard aan toe. Alle mogelijke scenario’s passeren de revue. Veel beren op de weg en hoe deze beren mogelijk aan te pakken. Maar het blijft vooral bij overdenken. Dit kost zo veel energie en cognitieve bronnen dat er weinig psychologische ruimte overblijft om bevlogen je werk te doen (Bakker, Du & Derks, 2019). Veel vrije tijd, al dan niet vakantie, heeft dus een negatief effect op deze medewerker.
Vandaar dat we vaak na een vakantie of na een periode thuis deze medewerker niet beter, uitgeruster, opgeruimder naar het werk komt. De (over)belasting is immers gewoon doorgegaan. Niks bijgetankt of fris in de bovenkamer. Enige tijd later komt dan alsnog de ziekmelding .

Draagkracht afstemmen is beter

Daarom is het zo belangrijk dat werknemers in scheiding blijven werken en geen (on)betaald verlof opnemen of te lang vakantie hebben. Werk helpt afstand te nemen tot de stressvolle situatie. Daarnaast zijn er extra hulpbronnen aanwezig in de vorm van collega’s (Du, 2018).

Dus stem liever de workload af op de draagkracht van de medewerker. Bekijk samen wat (mentale) ruimte geeft in taken of in tijd. In het werk zitten zo veel facetten die een werknemer in scheiding ondersteunen. Neem dat niet af, maar benader het vanuit wat kan. Zo blijft iemand productief en kan uitval voorkomen worden.

Wil je meer te weten komen wat we voor jou kunnen betekenen. Kijk dan verder bij:

Je kunt natuurlijk ook gelijk in contact komen met één van onze W&S specialisten bij jou in de buurt.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist