Een Werk&Scheiding praktijk voorbeeld

Haar energie was door de scheiding langzaam teruggelopen. Het werk werd een ‘moetje’. Het was zelfs zo ver gekomen dat ze voor 50% ziek was gemeld. Er moest wat gebeuren. En toen hebben we van een negatief een positief gemaakt, zelfs voor het team. Lees in dit praktijk voorbeeld de kracht van werk tijdens een scheiding.

Werk voorkomt verzuim bij scheiding

In een traject Werk&Scheiding heeft je werk een belangrijke plaats. We zien het als je anker tijdens deze storm. Het is waar je afleiding hebt, waar je zinvol bent, wat je structuur geeft, waar je samenwerkt en lacht. Het is bovendien de plek waar je je salaris verdient. Allemaal heel belangrijk tijdens een scheiding. Het ondersteunt de vitaliteit van een medewerker. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het werk verzuim helpt voorkomen.

Positief effect werkvloer

In één van de sessies liepen we samen door de werkprocessen. Al snel bleek dat er per dag werkzaamheden bij zaten die regelmatig terug kwamen. Ze hadden qua inhoud veel overeenkomsten. Daar viel vrij simpel winst te behalen door een aantal formats te maken. Ze moesten gemakkelijk aan te passen zijn aan de verschillende situaties, robuust in opzet.

Ze ging ermee aan de slag. De investering leverde haar zo’n 30 minuten per dag op. Die tijdwinst zette ze om in kleine pauzes tussendoor. Zo ging haar energie én de kwaliteit van het werk weer omhoog. Het plezier kwam bovendien ook weer terug. Ze was meer bezig met de dingen waar ze blij van werd en belangrijk vond ik haar werk.

Meer dan scheiding

Ze besloot deze proces-verbetering te delen met  haar leidinggevende. Het werd met enthousiasme ontvangen en ze werd gevraagd dit te delen binnen haar team. Na de presentatie en praktijkvoorbeelden werden ze zo enthousiast dat ze de formats hebben opgenomen in hun werkproces.

Hoe gaaf is dat?

Werk&Scheiding werkt

Door het versterken van het fundament van de medewerker in scheiding, bouwen we aan de veerkracht en vitaliteit. Doordat we slim inzetten op de cirkel van invloed zie je allerlei positieve effecten tijdens het W&S traject ontstaan. Het verschil wordt gemaakt door het te doen.

Zoals de beroemde quote van Tony Robbins:

“Het is niet weten wat te doen, maar doen wat je weet.”

Jouw praktijk van werk bij scheiding

Wil je naar aanleiding van dit voorbeeld uit de praktijk over de combinatie van werk en scheiding meer te weten komen over jouw situatie? Kijk dan verder.

Voel je zelf de gevolgen van een relatiebreuk in je werk? Kijk dan hier naar onze oplossingen.

Heb je te maken met een werknemer in scheiding? Lees dan hier verder.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist