“Jullie verzorgen toch coachtrajecten? Dat horen we wel eens. Een mooi geval van de klok hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Werk&Scheiding is meer dan dat. Laten we daar eens een licht over schijnen.

Coaching

Iedereen mag zich coach noemen. Dat heeft ertoe geleid dat heel wat mensen een coachpraktijk zijn begonnen. Het is dus logisch dat de kwaliteit en aanpak enorm verschillen. Helaas is dit niet altijd zichtbaar.

Bij coaching staat de vraag van de coachee centraal. Een coach maakt gebruik van diverse vaardigheden en kennis. Door deze te combineren met ondersteuning en door uit te dagen komt een coachee zelf tot inzicht en oplossingen. Essentieel is dat deze vanuit de coachee komen.

Aanleiding traject W&S

Er is zorg om een werknemer in of na een (echt)scheiding. De teamleider of Hr-adviseur neemt contact op. De stappen die intern genomen zijn, hebben niet geleid tot het idee dat de betreffende collega duurzaam inzetbaar blijft. De kwaliteit van het werk loopt terug, focus verdwijnt, fouten stapelen zich op, enz. Het gevoel overheerst dat er nu wat moet gebeuren, anders gaat deze collega zich op termijn ziek melden.

Gezamenlijk doel

Een Werk&Scheiding traject heeft een gezamenlijke doel. De organisatie én de medewerker willen inzetten op behoud van productiviteit en duurzame inzetbaarheid. Voor de organisatie is dit belangrijk om verzuim te voorkomen. De medewerker heeft de voordelen van het werk als anker tijdens een roerige periode.

Drie elementen  

Ons aanpak maakt gebruik van drie krachtige elementen; persoonlijke vragen, een programma met fundament-onderwerpen en het ontwikkelen van nieuwe coping vaardigheden. Dit doen we door één-op-één sessies in combinatie met samenwerking met de teamleider of Hr-adviseur. Het doel is helder. Alles wat we doen staat in het teken van duurzame inzetbaarheid tijdens deze heftige periode.

Persoonlijke vragen

Iedereen die de impact van een scheiding op het werk voelt, loopt tegen verschillende dingen aan. Deze maken we helder en zetten ze om naar stippen aan de horizon. Zoals Stephen Covey adviseert: “Begin met het einde voor ogen.” Gedurende het traject worden er doelgericht stappen gezet om deze vragen om te zetten naar persoonlijke antwoorden.

Fundamenten

Om een stevig huis te hebben, moeten de fundamenten sterk zijn. Vandaar dat we een aantal belangrijke onderwerpen in de sessies tegen het licht houden. Zo wordt duidelijk waar het al sterk is. Dat zijn mooie momenten om de kwaliteiten van deze resultaten naar boven te halen en ze te vieren. Waar het versteviging nodig heeft, gaan we bouwen. Hierbij komen talenten en eerdere succeservaringen van de medewerker mooi van pas.

Coping ontwikkelen

Het is niet voor niets dat deze werknemer langzaamaan vastloopt. De benodigde coping strategieën zijn niet altijd even goed aanwezig. Daarom leren we nieuwe , slimme manieren om de grote berg klein te maken en aan te pakken.

Actie

Elke sessie wordt afgesloten met een actieplan. Het is namelijk leuk dat je inzichten hebt opgedaan. Maar deze willen we graag omzetten naar gedrag. Vanuit ervaringen kun je gemakkelijk weer de volgende stappen maken. Er ontstaat een positief momentum.

Leidinggevende belangrijk

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Daarom is waar kan de teamleider of Hr-adviseur een belangrijke partner. Als deze weet op welke manier aan te sluiten bij de elementen van het traject, kunnen ze samen tussen de sessies door de effecten nog eens versterken. Dus geen black box, maar samen optrekken.

Conclusie

Je weet nu niet alleen hoe de klok luidt, maar ook waar de klepel hangt. Doe er je voordeel mee binnen jouw organisatie. Weten en kunnen.

Ken jij onze drie niveaus van verzuimpreventie al? Kom het hier te weten.

Wist je dat de preventieve voordelen van werk wegvallen na een ziekmelding? Lees hier hoe dat zit.

Kunnen we je verder helpen?

Je kunt natuurlijk ook gelijk in contact komen met één van onze W&S specialisten bij jou in de buurt.

Werk&Scheiding specialisten Nederland
Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist