Werk geeft op vijf manieren houvast bij scheiding

Een scheiding kan je niet uitzetten. Dus denken medewerkers in scheiding en hun leidinggevenden wel eens dat het enige alternatief ziekmelden of verlof is. Zonde! Want je werk geeft je door vijf elementen juist houvast, verstevigen je veerkracht en vergroten je vitaliteit. Welke dat zijn lees je hieronder.

Collega’s

De mensen op je werk zijn een hulpbron. Ze kunnen op allerlei manieren een positief effect op je hebben. De een helpt wat luchtigheid in de dag te brengen, bij de ander kun je even je verhaal kwijt en een derde helpt je met wat taken van je over te nemen. Deze mensen zijn goud waard tijdens een scheidingsproces.

Structuur

Werk geeft houvastWerkdagen geven houvast. Ze zorgen ervoor dat je uit je bed moet, representatief eruit moet zien (en ruiken). Op regelmatige tijden naar je werk gaan zorgt voor een routine die je helpt. Een mens is een gewoontedier. Daar doen we het goed op. Ook tijdens een heftig proces als een relatiebreuk.

Zinvol gevoel

Iedereen wil graag het gevoel hebben dat jouw inzet en kennis iets bijdraagt aan het grote geheel. Dat is een belangrijke drijfveer voor velen. Door je werk te blijven uitvoeren, voel je dat je ertoe doet. Dat is een positieve energiegever van jewelste.

Salaris

Het is een open deur. Toch is het een heel belangrijke. Je hebt ergens in het verleden een krabbel gezet onder een afspraak dat je een bepaald resultaat zou afleveren en daar aan het einde van de maand een bedrag op je rekening voor ontvangt. Bovendien is geld altijd een issue tijdens een echtscheidingsproces. Je moet nu namelijk een huishouden gaan runnen op één ipv twee inkomens. Daar wil je niet op gekort worden, omdat je ziekgemeld thuiszit.

Afleiding

Een werkomgeving vraagt iets van je, namelijk focus. Of je nu een vorkheftruckchauffeur bent of een accountant, je baan vraagt om aandacht. En dat betekent dat je op dat moment even niet, of in ieder geval minder, aan je privésituatie kunt denken. Dat vinden de meeste werknemers in scheiding erg prettig; even op iets positiefs kunnen richten.

Werk geeft houvast

Je werk heeft zo veel positieve elementen in zich. Het werk geeft echt houvast tijdens een scheiding. Zorg ervoor dat je dat ook zo blijft. In dit artikel lees je hoe deze namelijk een boemerang effect gaan hebben na een ziekmelding. Laat je werk het anker blijven tijdens de storm die een scheiding is.

Voorkomen is beter

Zit je zelf in een scheiding? Kijk dan hier verder

Heb je een collega in scheiding? Neem dan hier snel de volgende stap in verzuimpreventie

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist