Voor een scheiding staat één tot twee jaar; vanaf de start tot en met het verwerkt hebben. Met welke mindset blijven werknemers tijdens zo’n proces op de been?

Veel en lang

Een (echt)scheiding is een enorme berg aan emoties, acties, beslissingen, consequenties, rouw, rouwverwerking en herpakken in één. In onze trajecten merken we vaak dat medewerkers die wankelen, graag snel willen gaan. Lange halen, snel thuis. Het is echter iets anders in elkaar.

Haastige spoed

“Effe doorbuffelen en dan komt het vast snel weer goed.” Herkenbaar bij een collega? Voor veel mensen in scheiding is dat de modus operandi. Ondertussen vergeten ze even dat het geen proces van enkele of meerdere weken is, maar eentje van vele maanden. Zelfs als een convenant snel tot stand komt, zijn de gevolgen nog lang voelbaar.

Teruglopend begrip

Als het allemaal vers is, heeft iedereen begrip en vaak sympathie voor de medewerker in scheiding. Hoelang dit blijft is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld hoeveel en wat deze collega deelt over de scheiding. Maar ook productiviteit is van invloed om het team. Dit kan in sommige gevallen ertoe leiden dan collega’s zich gaan afkeren. “Oh nee, daar komt hij weer aan met een nieuw dramatisch verhaal! Houdt het dan nooit op?! Wanneer gaat hij weer eens zijn werk doen?”

Lange adem

Daarom is het belangrijk om een marathon-mindset i.p.v. die van een sprinter aan te nemen. Zo wordt de waan van de dag een tikkeltje minder belangrijk, kun je net iets meer op energiemanagement letten, is de kans dat je goed voor jezelf zorgt wat groter en dat je je ook focust op het te leveren werk logisch. Dus geen 100 meter explosie, maar 42.195 meter op uithoudingsvermogen.

Werk&Scheiding organiseert op 10 maart samen met de gemeente Breda de seminar “Wat een scheiding met werk doet; de kracht van onderzoek en praktijk”.

Wil je daar bij zijn? Dat kan. Kijk dan hier verder en geef je op.

Kunnen we je helpen?

Je kunt natuurlijk ook gelijk in contact komen met één van onze W&S specialisten bij jou in de buurt.

Werk&Scheiding specialisten Nederland
Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees onze overige artikelen

Vrijblijvend advies?

Kunnen we je op weg helpen?

Ja, ik wil graag in contact komen met een Werk&Scheiding specialist