Waarom valt een werknemer in echtscheiding juist nu uit? - Werk en Scheiding
15786
post-template-default,single,single-post,postid-15786,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Waarom valt een werknemer in echtscheiding juist nu uit?

Waarom valt een werknemer in echtscheiding juist nu uit?

We zien elk jaar rond deze tijd een stijging in echtscheiding gerelateerd verzuim. Hoe komt dat eigenlijk?

Zomervakantie als slechte startQuote Werk&Scheiding 7

De zomervakantie blijkt elk jaar weer een piek te zijn als het om scheidingen gaat. De knoop wordt na een roerige periode doorgehakt en het proces van liefdespartners in één huis naar partners in opvoeding op twee plekken wordt gestart. Waar anderen de vakantie als ruimte om op te laden ervaren, kost het deze werknemers alleen maar veel energie. Ze komen dus vermoeider en meer gestresst terug naar hun werk dan ze weggingen.img_7888_24616182706_o En wat gebeurt er dan?

Grote impact

Een echtscheiding is een life event. Dat betekent dat het een grote gebeurtenis is die meer of mindere psychologische aanpassingen vereist. Holmes en Rahe hebben een schaal ontwikkeld om dit te duiden. Bij de zogeheten Social Readjustment Rating Scale zijn honderden mensen gevraagd naar de situatie die volgens hen het meeste aanpassing vereist en daarmee dus de meeste stress veroorzaken. Dit is de top 5:

  1. Het overlijden van je echtgenoot/echtgenote
  2. Echtscheiding
  3. Scheiding van tafel en bed
  4. Gevangenisstraf
  5. Het overlijden van een familielid


Vastlopen

Deze stress zorgt ervoor dat je slechter gaat slapen, te weinig of slecht eet, niet genoeg rust neemt en zo nog meer. Je concentratie gaat als gevolg hiervan minder, piekeren wordt erger, energie loopt terug en je bent sneller geïrriteerd. Maar dat is nog niet alles. Door het stresshormoon Cortisol verslechtert bovendien je weerstand en word je gemakkelijker ziek. En last but not least gaat je plannings- en organisatievermogen sterk achteruit. Wat zou dat doen met de kwaliteit van het werk? In de herfst loopt een werknemer langzaam maar zeker vast.

Mooi bedoeld, maar geen oplossing

Dan horen we leidinggevenden vaak zeggen: “Neem een paar dagen betaald verlof en rust wat uit.” Dit zet meestal geen zoden aan de dijk. Zonder doelgerichte begeleiding zal deze collega zich uiteindelijk toch ziek melden; niet ziek en toch ziek thuis. En dan begint het echte probleem; vervanging zoeken, vinden en inwerken, re-intergratie, gesprekken met diverse instanties en zo meer. dat wil je als organisatie voorkomen.

Een goed gesprek is het halve werk

Neem als leidinggevende of professional in echtscheiding het initiatief voor een gesprek en onderzoek het draagvermogen. Weet je welke interne en externe aanpakken (zoals Werk&Scheiding) er zijn, die helpen bij de vraag hoe je werk goed te blijven doen in deze heftige periode? Zo kan er op het juiste moment de juiste actie te ondernemen in het belang van de organisatie én met oog voor de medewerker.

Wil je meer weten over wat Werk&Scheiding voor jouw organisatie of medewerker kan doen? Neem dan contact op via mail (info@werkenscheiding.nl) of bel met 06-45006741. We staan klaar om te helpen.

Yorick
info@werkenscheiding.nl