Artikelen - Werk&Scheiding
15340
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Artikelen en workshop

Uit onderzoek blijkt dat de zoekterm 'scheiden' in januari heel veel wordt gegoogled. De kerstvakantie blijkt elk jaar weer de start van een piek in echtscheidingen te zijn. Het is het begin van een emotioneel en heftig proces wat veel van een mens vraagt. Hoe kan het dat werknemers in echtscheiding vastlopen en wat kun je er aan doen als leidinggevende en HR om dat te voorkomen?

Doelgroep: HRM, casemanagers verzuim, coaches, bedrijfsartsen en mediators Deze inspirerende kennissessie is bedoeld voor verzuimspecialisten die meer impact willen hebben met hun begeleiding. Scheidingen zijn aan de orde van de dag. Het gaat om veel werknemers die kunnen vastlopen. De gevolgen hiervan zijn groot, voor zowel de werknemer als zijn (professionele) omgeving.  Daarom is burn-out preventie bij werknemers in echtscheiding zo belangrijk. Maar waar moet je op letten om langdurig verzuim te voorkomen?

We zien elk jaar rond deze tijd een stijging in echtscheiding gerelateerd verzuim. Hoe komt dat eigenlijk? Zomervakantie als slechte startQuote Werk&Scheiding 7 De zomervakantie blijkt elk jaar weer een piek te zijn als het om scheidingen gaat. De knoop wordt na een roerige periode doorgehakt en het proces van liefdespartners in één huis naar partners in opvoeding op twee plekken wordt gestart. Waar anderen de vakantie als ruimte om op te laden ervaren, kost het deze werknemers alleen maar veel energie. Ze komen dus vermoeider en meer gestresst terug naar hun werk dan ze weggingen.img_7888_24616182706_o En wat gebeurt er dan?